RESTOS – AIN’T DEAD YET

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

We ontdekten onlangs een nieuwe Amerikaanse countryrock- en rock’n’rollformatie uit Austin, Texas en we kwamen meteen onder de indruk van de frisse sound die de band ‘Restos’ in hun songs had gestoken. Op eenvoudig verzoek kregen we nu hun eind september op de markt verschenen debuutplaat “Ain’t Dead Yet” toegestuurd zodat we u hier een zo goed mogelijke evaluatie van dat album zouden kunnen geven.

‘Restos’ (Spaans voor ‘blijven’) bestaat uit zes muzikanten met Graham Webber als leadzanger en gitarist. Zangeres Jaimee Harris die we kennen van haar dit jaar verschenen soloalbum “Boomerang Town” treedt vaak met de band op als gastvocaliste en wordt door hen als permanent groepslid beschouwd. Mark Nathan is de leadgitarist, Sam Powell speelt op keyboards terwijl de ritmesectie verzorgd wordt door Chris Spencer op basgitaar en Brian Bowe op drums. Deze groep verrees onlangs na een vijf jaar durende stilte met vijf ex-leden die opstonden uit de assen van de langjarig gevestigde Texaanse formatie ‘Western Youth’. De tien tracks op de plaat “Ain’t Dead Yet” werden in de ‘Public Hi-Fi’-studio in Austin, Texas ingeblikt en door de groep zelf geproducet en ook als een collectief gecomponeerd.

Jaimee Harris zingt lead vocals mee op vier van deze tien songs. Dat is het geval voor de als eerste single uitgebrachte albumtiteltrack “Ain’t Dead Yet” en “Wild As The Wind” die we hier toegevoegd hebben op de 2e en 3e video. Ook voor de nummers “Faded Love” en de stevig rockende albumafsluiter “Time” mocht zij haar vocale kwaliteiten aan die songs toevoegen. Alle andere liedjes werden door frontman Graham Webber ingezongen zoals bij het nummer “Thinking Of You” dat u op de eerste video kunt beluisteren.

De grote verdienste van ‘Restos’ is dat ze voor elk nummer op de plaat telkens weer een knappe melodie hebben voorzien die aanstekelijk werkt bij de beluistering van dit album. We kunnen echt geen enkele zwakkere track ontdekken op het uitstekende georkestreerde en gearrangeerde album “Ain’t Dead Yet”. Muziekkenners zullen wellicht al snel tot vergelijkingen overgaan tussen ‘Restos’ en bands als ‘The Byrds’, ‘Wilco’, ‘The Jayhawks’ of ‘Tom Petty & The Heartbreakers’, groepen die zij zelf ook als muzikale invloeden opgeven.

De openingstrack “Wild Heart” is een muzikaal eerbetoon aan hun bevriende singer-songwriter Chris Porter uit Austin die in oktober 2016 in een tragisch auto-ongeval is omgekomen. Andere songs die voor aangenaam luisterplezier zullen zorgen en die hierboven nog niet werden vernoemd zijn “Make It”, “I Came Here To Rock And Roll”, het melodieuze “Slow Down Love”, onze favoriete track “Thinking Of You” en” Your One”. Zoals eerder al aangegeven mag u werkelijk geen enkele track overslaan bij de beluistering van deze prachtige rootsplaat van ’Restos’. We zijn dan ook nu al zeer benieuwd naar wat voor moois er in de komende jaren nog allemaal zal gaan volgen van deze Texaanse topband.

(valsam)